BMS-Consulting.hu - háttérkép

BMS-Consulting.hu

Környezetirányítási Rendszerépítés

 

A környezetirányítási rendszereket röviden KIR-nek emlegetjük. A KIR előírásait az MSZ EN ISO 14001:2005 általános szabvány tartalmazza, amely egyaránt alkalmazható a gyártó, a szolgáltató, és a kereskedelmi jellegű cégekre. Célszerűen alakítható a legkisebb vállalkozástól kezdve a legnagyobb multinacionális cégek igényeinek megfelelően.

Gyakorlatilag a rendszer kiépítése során részletesen és közösen felmérjük, hogy milyen szennyeződések, milyen formában kerülnek, vagy kerülhetnek ki a cég tevékenységéből következően a környezetbe.

 

Környezeti tényező: Egy szervezet tevékenységeinek, termékeinek vagy szolgáltatásainak olyan eleme, amely kölcsönhatásba kerülhet a környezettel.

 

Környezeti hatás: Bármely változás a környezetben / akár kedvező, akár kedvezőtlen / amely teljes egészében, vagy részlegesen egy szervezet tevékenységéből, termékeiből, vagy szolgáltatásaiból ered.

 

A felmérés során a környezeti tényezők által okozott káros környezeti hatások / környezetszennyezés / megelőzésére, csökkentésére, vagy szabályozott szinten tartására dolgozunk ki módszereket, vagy eljárásokat. A lehetőségek száma nagy, hiszen a módszerek lényege lehet visszaforgatástól, a kezelésen, a folyamatmódosításon, a szabályozáson, az erőforrások hatékonyabb felhasználásán keresztül a helyettesítő anyagok használatáig sokféle.

 

Természetesen a KIR rendszer csak azokra a környezeti hatásokra vonatkozik, amelyeket a cég ellenőrizni tud, és amelyekre várhatóan hatást tud gyakorolni.

 

A KIR rendszert a minőségirányítási rendszerre kell építeni, azzal együtt kell kezelni / már a kiépítés során /, mert MIR rendszer már eleve kezeli azokat a folyamatokat is, / valamilyen szinten / melyek a KIR rendszer lényegét adja. Célszerű a szabályzásokat is összeépíteni, így kevesebb és összefüggőbb a dokumentáció, mintha külön lennének a rendszerek kézikönyvei és eljárásai.

 

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen:

* bms-consulting@bms-consulting.hu

Copyright F BMS-Consulting Bt.

Utolsó módosítás: 2012.08.19.

Minőségirányítási rendszer

Környezetirányítási rendszer

MEBIR Rendszer

Információbiztonság

HACCP Rendszer

Élelmiszerbiztonság

Rendszerkarbantartás

Belső auditok elvégzése

FMEA Hibamód és Hatáselemzés

Aktuális

Visszajelzés

Keresés

Linkajánló

BMS-Consulting.hu cégembléma
Budapest

Irányítsuk az eseményeket, vagy az események fognak  irányítani minket!