BMS-Consulting.hu - háttérkép

BMS-Consulting.hu

ISO 22000 - Élelmiszer-biztonsági Irányítási Rendszerépítés

 

Különösen az élelmiszerlánc azon szervezetei számára ajánljuk az ISO 22000-es élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer alkalmazását, amelyek a törvény által előírtnál sokkal összpontosítottabb, következetesebb és integráltabb menedzsment rendszer kialakítására törekszenek.

Az ISO 22000-es irányítási rendszer biztosítja a jogszabályi követelmények kielégítését, magába foglalja a HACCP követelményeket, és segít a kulcsfolyamatok azonosításában, azok hatékonyságának fokozásában.

 

Az EU tagországok részére az élelmiszerláncban résztvevő szervezetekre az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete (2004. április 29.) írja elő a HACCP-rendszer alkalmazását.

Az ISO 22000-es nemzetközi szabvány az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerre vonatkozó követelményeket írja le az élelmiszerlánc mindazon szervezeteire, amelynek bizonyítania kell képességét az élelmiszer-biztonsági veszélyek szabályozására azért, hogy biztosítsa az élelmiszerek biztonságosságát azok elfogyasztásának időpontjában.

 

Alkalmazhatja minden olyan, az élelmiszerlánchoz bármilyen tekintetben kapcsolódó szervezet, amely a termékek biztonságosságáról következetesen gondoskodó rendszereket szeretne bevezetni, és azt tanúsíttatni kívánja külső szervezettel, vagy az alapján önértékelést kíván végezni, esetleg csak hivatkozni szeretne ennek a nemzetközi szabványnak való megfelelőségéről.

 

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen:

* bms-consulting@bms-consulting.hu

Copyright F BMS-Consulting Bt.

Utolsó módosítás: 2012.08.19.

Minőségirányítási rendszer

Környezetirányítási rendszer

MEBIR Rendszer

Információbiztonság

HACCP Rendszer

Élelmiszerbiztonság

Rendszerkarbantartás

Belső auditok elvégzése

FMEA Hibamód és Hatáselemzés

Aktuális

Visszajelzés

Keresés

Linkajánló

BMS-Consulting.hu cégembléma
Budapest

Irányítsuk az eseményeket, vagy az események fognak  irányítani minket!