BMS-Consulting.hu - háttérképBMS-Consulting.hu - háttérképBMS-Consulting.hu - háttérkép

BMS-Consulting.hu

Szövegdoboz: ÖNÉLETRAJZ
Személyi adatok:
Név: 		Ács Lajos
Lakcím:	1081 Budapest, Népszínház u. 57. I/8.
Telefon:	+36-209-541-451; otthon: +36-1-3133-205
Születési hely, idő: Budapest, 1965.05.30.Tanulmányok:
2006:				EOQ minőségirányítási rendszer vezető tanácsadó
2003:				TÜV CERT vezető auditor 
2003:				TÜV-CERT auditor
2003:				MEBIR auditor / MSZT 
2002:				Minőségügyi Auditor / MSZT 
2002:				Minőségügyi Rendszermenedzser / MSZT
1990-1992: SZÁMALK felsőfokú Információrendszer Programozói szak,
1988-1990: Élelmiszeripari Mérnöki diplomát szereztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszeripari Karán,
1983-1986: Tartósítóipari Üzemmérnöki diplomát szereztem a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karán,
1979-1983: A középiskolát a "Bercsényi Miklós" Élelmiszeripari Szakközépiskolában végeztem húsipari szakon. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen III. helyezést értem el, így felvételi nélkül kerültem a választott egyetemre,

Munkahelyek:
2004-     Cégvezető - Minőségügyi vezető: BMS-Consulting Bt.
Saját kis cégünkben minőségügyi felkészítéssel (MIR, KIR, MEBIR, IBIR, HACCP), oktatások, tréningek szervezésével, és egészség-megőrzési tevékenységekkel foglalkozunk.

2002-2004: Minőségügyi Vezető, Vezető Auditor, TÜV Nord-KTI Kft.
Feladatok:
Vezető auditorként mintegy 200 auditon vettem részt eddig a cég megbízásából. Az auditok az EAC 01, 03, 04, 06, 13, 14, 17, 18, 19, 23, 28, 29, 31, 33, 35, scope-okra terjedtek ki, mint auditvezető, vagy társauditor.
Minőségügyi vezetőként a német és magyar akkreditációnak megfelelő minőségügyi rendszer fenntartása és koordinálása volt a feladatom.

2002-2002: Auditor jelölt, belső dokumentációért felelős:TÜV-Ausztria Mo. Kft.
Feladatok:
Mint a belső dokumentációért felelősnek, át kellett, hogy lássam a teljes folyamatot, az auditorokat, és segítő személyzetet kell koordinálnom, hogy időre és minőségben kész legyen minden audit, mivel a cég hetente 10-15 auditori napot tölt különböző helyszíneken az országban. Magam mint szakértő jártam auditokra.

1998-2001: Kereskedelmi igazgató: Tolna-Hús Rt. / Terimpex Cégcsoport
A Szekszárdi Húskombináthoz egy átszervezési időszakban kerültem, amely Terimpex Csoport (Szekszárd, Szolnok, Cegléd, Kispest) tagvállalata volt.
Feladatom, a nagy multi hálózatoktól kezdve a kisebb cégekig, mindenkinek az ismerete, egy országos üzletkötői rendszer felépítése és működtetése, a rendelésfelvétel, a belső adminisztráció és a kiszállítás megszervezése, a HACCP-rendszer felügyelete, az ISO 9001:1994 szerinti tanúsításra felkészülés, majd később a működtetésben való részvétel.
Szervezési igazgató: Terimpex Cégcsoport Központ
A Terimpex Cégcsoport, a magyar húsipar egyik legnagyobb cége volt Magyarországon, a mintegy 20 mrd Ft évi forgalmával.
Feladatok:
Cégcsoport szinten, a tulajdonos, elnöknek dolgoztam közvetlenül, budapesti székhellyel. Feladatom elsősorban olyan technológiai, kereskedelmi, minőségügyi vagy pénzügyi kérdések megszervezése, vagy megoldása a több mint húsz igazgatóval, főmérnökkel, amelyek végrehajtották a tulajdonos döntéseit.
Válságmenedzser: Tolna-hús Rt. Szekszárd
A Tolna-Hús Rt.-től hirtelen távozott a gazdasági, termelési, kereskedelmi és a vezérigazgató is. Feladatom a termelés és a fizetőképesség fenntartása ameddig csak lehet, ameddig a cégcsoport tulajdonosa tárgyalásokat folytat a Reorg Apport Rt.-vel, a Postabank-os követelésekről. 
A Terimpex Cégcsoportot mégis felszámolják, a Tolna-Hús Rt. a cégcsoport utolsó működő cége.
Ezután a felszámolási eljárás előkészítése és koordinálása volt a feladatom. Ebben az időszakban mintegy 450 dolgozó maradt még Szekszárdon, akiket folyamatosan engedtünk el, a termelés leállítása után.

1997-1998: Kereskedelmi kooperációs osztályvezető: Globus Konzervipari Rt.
Feladatom az Rt. milliárdos nagyságrendű bérgyártásainak és vásárolt áruinak termeltetése, kereskedelme és logisztikájának megszervezése, az ISO 9001:1994 szerint tanúsított szervezet minőségügyi rendszerében való részvétel. 
Feladatok:
A Maglódi úti telephelyen kívüli gyártások, bérgyártások és vásárlások koordinálása. Ez elsősorban Kelet-Magyarországra korlátozódtak, de előfordultak német és szerb, vagy horvát vásárlások, együttműködések is.
A cég létrehozott Globus-Ukrajna néven egy ukrajnai székhelyű céget, melynek az Ukrajnában felvásárolt, esetleg termeltetett nyersanyagok feldolgozása és értékesítése volt a célja. A termelési körülmények nagyon nehezek voltak, ezért gyakorlatilag Magyarországról szállítottunk majdnem mindent a gyártáshoz.
Munkámból kifolyólag legalább 3 hetente megfordultam ekkor Ukrajnában is.
Mivel a Globus Rt. később megvásárolta a Debreceni Konzervgyárat, majd a Békéscsabai Konzervgyárat is, ezért a kooperációs tevékenységgel kapcsolatos feladataim megszűntek.

1996-1997: Ügyvezető: Culinex-Hungary Kft.
Ügyvezetője és résztulajdonosa voltam egy holland-magyar hűtőipari kft.-nek, mely tevékenységünket a későbbiekben fel kellett adnunk a holland fél finanszírozási nehézségei miatt.
Feladatok:
Saját kft.-nk keretein belül, egy holland üzletemberrel, és egy magyar társammal közösen alapítottunk egy céget, Culinex-Hungary Kft. néven, amely a holland anyacég leányvállalataként gyorsfagyasztott zöldségkeverékek előállíttatásával és forgalmazásával foglalkozott. Az anyacég által létrehozott orosz és ukrán leányvállalatok pénzügyi nehézségei miatt azonban az anyacég nem tudta tovább finanszírozni működésünket, ezért kft.-részemet eladtam a társamnak, és elhagytam a céget. A Culinex márkanév Moszkvában, ebben a kategóriában már a 4. helyen volt abban az időszakban.

1995-1996: Regionális értékesítési főosztályvezető: Mirelite Budapest Rt.
A Mirelite Bp. Rt. Akkor Magyarország legnagyobb gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó és forgalmazó részvénytársasága volt.
Feladatok: a belföldi üzletkötői rendszer felépítése és irányítása, a minőség-menedzsmentben való részvétel.
Az üzletkötői rendszer felépítésekor 34 fő területi képviselőből állt a rendszer, így a Mirelite Budapest Rt.-nek vidéki forgalmai is keletkeztek, míg addig a cég, még a tröszti időszakból következően, főleg Budapest és környéke területén terítette áruit.
Az ebben az időszakban megépült soroksári Prego Pizzagyár termékeinek piaci bevezetése volt az egyik fő feladat.

1992-1995: Cégvezető: Coronet Tanácsadó Iroda
Feladatok: egy 400 fős aktív üzletkötői hálózatot építettünk fel feleségemmel, nagyon sokat tanultunk az üzletkötésről, erről az életformáról, sok pénzt is kerestünk és keveset is, mégis az egyik legtöbb sikert hozó időszak volt életünkben.
A magyarországi piaci változások, számunkra gazdaságtalanná tették a működést.

1987-1992: Programozó, számítástechnikai rendszergazda, tudományos munkatárs,: Országos Húsipari Kutatóintézet
Részt vettem több kutatási témában, elsősorban a számítástechnika oldaláról.
Feladatok: kutatási témákban közreműködés, statisztikai elemzések, 
pl.: a vágósertések objektív minősítésénél alkalmazott számítási képlet módosítása, több doktori disszertáció és diplomamunka megírásában való közreműködés, „aHÚS” című szakmai havi magazin megjelenésének teljes előkészítése, a számítógépek beszerzésétől kezdve a tördelés megtanulásáig, reklámanyagok és cikkek előkészítése a főszerkesztő igazgató részére jóváhagyásra. 
Az újság azóta is megjelenik. 

1986-1987: Húsipari technológus: Budapesti Húsipari Vállalat
Feladatok: több tűs pácoló berendezés, füstölő-főző szekrények technológiai kimérései, vágóvonali technológiai mérések, export sonkaüzemi ellenőrzések.

Nyelvismeret:
●	 Angol nyelv: társalgási szint
●	 Eszperantó: alapfok

Képesítések:
●	 MÉM Mérnök és Vezető Továbbképző Intézet két hetes tanfolyama
●	 DTP-tanfolyam SZÁMALK, Időbank Tréning
●	 Üzletkötői, előadói, kereskedelmi, minőségügyi több éves gyakorlat
●	 Minőségügyi rendszermenedzser, tanácsadó és auditor
●	 Jogosítvány: "B" kategória
Szövegdoboz: Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen:
* bms-consulting@bms-consulting.hu
Copyright F BMS-Consulting Bt.
Utolsó módosítás: 2012.08.19.

Cégbemutatás

Küldetésünk

Jövőképünk

Irányítási Rendszerünk

Tevékenységi ábra

Névjegyek

Cseh Ildikó cégtulajdonos

Ács Lajos cégvezető

Aktuális

Visszajelzés

Keresés

Linkajánló

BMS-Consulting.hu cégembléma

Rendszerben gondolkozunk

www.bms-consulting.hu - Ács.Lajos fénykép
Budapest